9/10/’21 – KBV3+ Klimmen in Sy

Het begon bescheiden in de klimzaal in Stekene op een woensdagavond ergens in september… 

‘Ga je niet mee? We maken er een weekend van! 
Eu… ja zekers? Is het met of zonder partners? Kinderen? 
Ja, pakt alles maar mee…’ 
En zo geschiedde… 

We zijn uiteindelijk met een kleine bende op vrijdagavond 8 oktober 2021 in Sy gearriveerd. Marc had de camping in Sy gereserveerd en tegen 21u was iedereen geïnstalleerd. Kampeerstoelen, vuurkorf, kids, hond, tenten, hondenbench, campers, etc… We waren er klaar voor! 

Maar misschien moet ik beginnen met de titel te verklaren; ‘een k-ei-leuk weekend’. Dat het een keileuk weekend was, valt direct uit de titel te halen! Maar ondergetekende had bij het ‘Collect and Go-tje’ aan de klimmuur de woensdag ervoor zich ‘misklikt’ en had ‘de voordeelverpakking ei’ aangeduid… 90 eieren ipv 30! Oeps! ‘Moet er nog ei zijn?’, was de vraag van het weekend! We hebben spek met eieren, spiegeleitjes, wentelteefjes,… gegeten à volonté ! We hebben ze toch bijna allemaal opgekregen! Fieuw… 

Op zaterdag, na dus spek met (veel) eieren 😊, ging het richting rotsen. Marc wist dat er een 3de massiefje, achter ‘de Cathédrale’, redelijk recent geleden opgekuist was. Wat een toplocatie! De zon brak door het mistige landschap en we genoten van een heerlijke zon op onze snoet (en op onze rug bij het klimmen)! Er werden direct een aantal topropes gehangen en iedereen zorgde dat er kon geklommen worden op élk niveau! Voorklimmen, naklimmen, in cordé, klemblokken,… voor elk wat wils!  

Na een sportieve klimdag ging het dan terug richting camping. Wat wel nog indrukwekkend is, zijn de sporen van de overstroming van de Ourthe van deze zomer. In de bomen aan de Ourthe hing nog drijfhout tot hoog in de kruin! En de Tukkhut, nu de HerBerg genoemd (van de Nederlandse bergvereniging) was net helemaal gerenoveerd wanneer de overstroming zich voordeed. Al hun werk teniet gedaan… Ook de camping had onder water gestaan. De verwoestende kracht van de natuur, daar heb je niks tegen in te brengen.  

Op de camping was het dan tijd voor… aperitief in een nog steeds deugddoende oktoberzon. Ook John arriveerde, die had gewandeld en had serieus wat kilometers in de benen. Die sloot mee aan op de camping. Tijdens de avond hebben we nog gezellig de BBQ aangestoken met méér dan voldoende vlees en groentjes, een marshmallow aan de vuurkorf, een theetje, wijntje of bier en de dag liep zo ten einde… 

Zondagochtend werd er (hoe kon het ook anders) nog een spiegeleitje gebakken door Marc en wentelteefjes door Christophe. We hielden k-ei-hard vol!  

Na de vlotte opruim gingen er nog een paar een wandeling maken maar voor ondergetekende liep het weekend ten einde en reden we met ons gezin huiswaarts.  

Sy, een prachtige locatie met mooie natuur en met een prachtige groep, ik kom graag weer! 

Dank je wel aan de hele bende: 

Marc, André&Marie, Wim&Kim&Jasper&Shady, Christophe&Eveline&Jasper&Marthe, John, Bert&Ann&Tuur&Stan&Tijl. 

foto’s van de groep: met dank aan Marie! 

‘Moet er nog ei zijn?’, laat maar weten! Ik breng mee! 😉 

Ann 

Een k-EI-leuk weekend !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *